LibraPay ofera primul serviciu de transferuri card to card din Romania

021 20 88 088  -  Email LibraPay

Termeni si conditii

NOTA DE INFORMARE PRIVIND PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Conform cerintelor Regulamentului UE nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date (denumit in continuare “RGPD”,) LIBRA INTERNET BANK S.A. are obligatia de a prelucra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizati.

Scopul colectarii datelor este prestarea serviciilor financiar-bancare si functionarea sistemului de plata on-line LIBRAPAY, impreuna cu serviciile conexe acestuia. Refuzul dvs. determina imposibilitatea de a procesa plata prin intermediul LIBRA INTERNET BANK S.A., LIBRAPAY si sistemele de plata conexe acestuia.

Conform RGPD, beneficiati de dreptul de informare, de acces, la rectificarea datelor, la restrictionarea prelucrarii, la portabilitatea datelor, dreptul de a nu fi supus unui proces individual automatizat si dreptul de a depune plangere in fata autoritatii de supraveghere. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor, in conditiile prevazute de lege. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, transmisa catre LIBRA INTERNET BANK la adresa de e-mail protectiadatelor@librabank.ro.

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curând posibil.

Observatie:
– orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legate de situatia sa particulara in care se afla, prelucrarii datelor ce o privesc. LIBRA INTERNET BANK S.A. va continua prelucrarea in conditiile in care are o obligatie legala sau in cazurile in care demonstreaza un interes legitim care prelaveaza intereselor, drepturilor si libertatilor persoanei vizate ori prelucrarea are drept scop constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Alte informari cu privire la protectia datelor personale

Inregistrarea pe vreunul din site-urile www.librabank.ro, www.librapay.ro, wallet.librapay.ro, www.platifacturi.com care folosesc serviciul LibraPay presupune luarea la cunostinta a drepturilor mai sus mentionate.

Acuratetea informatiilor

Acuratetea, corectitudinea si actualizarea informatiilor furnizate de catre utilizatori sunt in responsabilitatea acestora.

1. Informatii prelucrate

Se colecteaza cu rolul de identificare a utilizatorilor in procesul de autentificare sau de efectuare a unor plati. Informatiile colectate sunt:

  • a) date cu caracter personal având functie de identificare*;
  • b) informatii referitoare la cardul bancar (numarul cardului, data expirarii, numele titularului). In procesul de colectare a datelor, pentru maxima siguranta, codul de securitate nu va fi stocat.
  • c) informatii ce privesc adresa IP, tip browser/ sistem operare ori informatiile colectate prin cookies;
  • d) informatii referitoare la inadvertentele constatate în documentele/declaratiile prezentate Bancii.
  • *cuprinde informatii legate de numele si prenumele clientului, numarul de telefon, adresa email.

2. Am luat la cunostinta faptul ca imi pot exercita toate drepturile prevazute de RGPD, respectiv urmatoarele:

  • a) Dreptul de acces la date: dreptul de a obtine de la Banca la cerere si in mod gratuit, confirmarea faptului ca datele in legatura cu mine sunt sau nu prelucrate de catre aceasta. Acest drept poate fi exercitat transmiterea unei solicitari la adresa de e-mail protectiadatelor@librabank.ro, cu mentionarea in clar a numelui.
  • b) Dreptul la rectificare: dreptul de a obtine rectificarea sau actualizarea datelor incomplete sau inexacte.
  • c) Dreptul de opozitie: dreptul de a ma opune, pentru motive legate de situatia mea particulara, prelucrarii datelor care ma privesc. LIBRA INTERNET BANK S.A. va continua prelucrarea in conditiile in care are o obligatie legala sau in cazurile in care demonstreaza un interes legitim care prelaveaza intereselor, drepturilor si libertatilor mele ori prelucrarea are drept scop constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
  • d) Dreptul la stergere: Banca are obligatia de a sterge datele cu caracter personal ale persoanei vizate, fara intarzieri nejustificate, daca este aplicabil unul din cazurile mentionate la art. 17 din RGPD.
  • e) Dreptul la restrictionarea prelucrarii: poate fi obtinuta in conditiile prevazute de art. 18 din RGPD.
  • f) Dreptul la portabilitatea datelor: persoana vizata are dreptul de a obtine datele cu caracter personal furnizate Bancii intr-un format structurat si de a le furniza aceste date unui alt operator.
  • g) Dreptul de a nu fi supus unui proces decizional individual automatizat: dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice ce priveste persoana vizata.
  • h) Dreptul de a ma adresa autoritatii de supraveghere: dreptul de a face plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, pentru apararea drepturilor garantate de lege.

Pentru mai multe informatii privind prelucrarea datelor cu caracter personal de catre LIBRA INTERNET BANK S.A. puteti accesa Politica generala privind protectia datelor cu caracter personal.

Inregistrarea cardurilor

Pentru a putea utiliza serviciul LibraPay si facilitatile conexe se vor stoca datele referitoare la cardul bancar (numarul cardului, data expirarii, numele titularului). Aceste date nu vor fi divulgate unor terti, iar pentru maxima siguranta codul de securitate (CVV2, CVC2) nu va fi stocat.

Plati rapide (doar prin introducerea codului de securitate CVC2/CVV)

Prin selectarea bifei “Activeaza optiunea plati rapide” prezenta in formularul de plata online LibraPay sau prin parcurgerea pasilor ce presupun crearea unui cont in aplicatia Wallet LibraPay, utilizatorul isi da acceptul pentru activarea contului Wallet LibraPay, prin care se vor putea efectua plati online catre comerciantii parteneri LibraPay inclusiv, doar prin introducerea codului de securitate CVC2 / CVV.

Plati facturi utilitati

Prin aplicatia Wallet LibraPay destinata dispozitivelor mobile cu sistemul de operare Android (minim versiunea 2.3.7) si iOS (minim versiunea 5.0), dar si prin intermediul site-urilor: wallet.librapay.ro si platifacturi.com utilizatorii isi pot achita online diverse facturi de utilitati. Platile se pot realiza direct din aplicatia Wallet LibraPay, fie prin scanarea codului de bare de pe factura (prin preluarea automata a datelor de pe factura), fie prin introducerea manuala a datelor de pe factura in campurile aferente atat din aplicatie, cat si din site-urile aferente (wallet.librapay.ro, platifacturi.com). Responsabilitatea completarii corecte si verificarii datelor trimise la plata revine in totalitate utilizatorului. Pentru fiecare suma online achitata catre furnizorii mentionati se va percepe un comision de 0.95% din suma de plata introdusa, dar nu mai putin de 1 RON. Suma acceptata la plata pentru fiecare factura este de maxim 1500 RON. Pentru plata facturilor la utilitati prin intermediul site-urilor wallet.librapay.ro si platifacturi.com se pot utiliza doar carduri emise in Romania.

BANCA isi rezerva dreptul de a modifica unilateral cuantumul costurilor (inclusiv dar fara a se limita la comisionul de procesare) aferente serviciilor oferite atat prin serviciul Platifacturi.com cat si prin Wallet LibraPay. Pe parcursul desfasurarii campaniilor promotionale, facilitatile aferente acestora (cu titlu exemplificativ comisionul de procesare) vor si afisate pe site-ul https://www.platifacturi.com/, precum si in aplicatia mobila Wallet LibraPay, impreuna cu intervalul de timp aferent aplicarii acestor facilitati. Intervalul de timp mentionat anterior poate fi modificat de catre Banca, caz in care va fi afisat noul interval.

In cazul transmiterii incorecte, netransmiterii din motive independente de sistemul de plati online LibraPay sau in cazul in care furnizorul de utilitati nu proceseaza plata, BANCA se absolva de orice responsabilitate in relatia cu utilizatorul. Sistemul de plati online LibraPay va transfera contravaloarea facturii catre furnizorul de utilitati a doua zi lucratoare dupa efectuarea platii. Confirmarea platilor catre furnizorii de utilitati poate dura pana la 5-6 zile lucratoare. In cazul depasirii termenului de scadenta va recomandam contactarea acestor furnizori pentru confirmarea efectuarii platii catre acestia.

Transferuri de bani

Prin aplicatia Wallet LibraPay destinata dispozitivelor mobile cu sistemul de operare Android (minim versiunea 2.3.7) si iOS (minim versiunea 5.0) se pot realiza transferuri in lei de la card la card. Pentru aceasta este necesar ca atat cardul din care se face transferul, cat si cardul catre care se efectueaza respectivul transfer sa fie emise sub sigla MASTERCARD sau VISA de catre o banca din Romania, iar moneda acestora sa fie RON.

Pentru fiecare transfer se va percepe un comision de procesare in cuantum de 0.95% (minim 1 RON) din suma transferata, suma maxima a fiecarui transfer nu poate depasi pragul de 250 lei, iar totalul transferurilor nu poate depasi pragul de 1000 lei in 7 zile consecutive. BANCA isi rezerva dreptul de a modifica unilateral cuantumul costurilor (inclusiv, dar fara a se limita la comisionul de procesare) si al pragurilor de transfer.

Responsabilitatea completarii corecte si verificarii datelor necesare efectuarii acestor transferuri revine in totalitate utilizatorului.

Validarea cardurilor

Pentru a folosi serviciul de transfer de bani si facilitatile conexe este necesara validarea cardului bancar. Pentru aceasta se va bloca pe card o suma in valoare de 1 leu RON, iar utilizatorul va completa in cadrul aplicatiei Wallet LibraPay codul de validare transmis in detaliile tranzactiei, asa cum acesta apare pe extrasul de cont al cardului respectiv. Suma se va debloca automat fara costuri pentru utilizator.

Informatii obtinute de la terti

Pentru a oferi toate avantajele serviciului LibraPay sunt preluate informatii legate de utilizator de la terti, cum ar fi nume, adresa de e-mail, numar telefon, produsele cumparate prin serviciul LibraPay, detaliile comenzilor.

Informatii despre tranzactie

La utilizarea serviciului de procesare pentru a efectua o tranzactie, putem colecta informatii despre fiecare tranzactie, inclusiv valoarea acesteia, descrierile bunurilor sau serviciilor achizitionate, detaliile despre livrare sau informatii despre cardurile folosite.

Informatii despre utilizarea LibraPay

Prin serviciul LibraPay se pot colecta informatii despre interactiunea utilizatorului in site in vederea asigurarii efectuarii platii online si a asigurarii securitatii platilor online prin aplicarea de filtre antifrauda. Acestea pot include: tentativele esuate de plata, numarul de accesari si sectiunile accesate, adresa IP, informatii privind sistemul de operare, browserul echipamentului (calculator, telefon mobil) din care se face accesarea serviciului LibraPay.

Comunicarea cu utilizatorul

Comunicarile prin email sau alte canale de cumunicare cu utilizatorul pot fi retinute pentru a fi procesate ulterior, pentru a putea raspunde cerintelor si a ne imbunatati serviciile.

Informatiile colectate pentru a preveni frauda

In scopul de a proteja utilizatorul impotriva fraudelor, phishing-ului sau a altor abateri, se pot colecta informatii despre interactiunea utilizatorilor cu serviciul LibraPay, cu scopul de a permite validarea identitatii sau de a detecta comportamente potential frauduloase.

Utilizarea serviciului prin furnizori terti, comercianti sau alte entitati

In procesul de cumparare de pe un site ce foloseste sistemul de plata LibraPay, se pot transmite anumite informatii personale( numar telefon, adresa de mail, descriere produse achizitionate etc) de la comerciant catre sistemul LibraPay pentru finalizarea tranzactiei. Nu suntem responsabili de actiunile comerciantului ales de client si astfel nici de informatiile transferate folosind serviciul LibraPay.

Masuri de securitate

Sistemul de procesare a platilor online LibraPay ia masurile de securitate necesare pentru a proteja utilizatorii impotriva accesului neautorizat sau pentru modificarea neautorizata, distrugerea sau divulgarea datelor stocate prin serviciul LibraPay.
Securitatea contului LibraPay, depinde si de mentinerea confidentialitatii parolei aferente. In plus, niciodata nu ar trebui sa se impartaseasca numele de cont sau parola cu nimeni.

Modificari ulterioare

LIBRA INTERNET BANK S.A. isi rezerva dreptul de a efectua modificari in termenii si conditiile prezentate, fara o notificare prealabila. Utilizarea serviciului LibraPay presupune cunoasterea si acceptarea implicita a termenilor si conditiilor noastre.

Schimbul de informatii

Nu se vor furniza niciodata informatiile personale ale clientilor nostri catre alte companii sau persoane din afara LIBRA INTERNET BANK S.A., fara acordul acestora. In cazul cumpararii de produse si/sau servicii prin sistemul LibraPay exista posibilitatea de a furniza anumite informatii (de exemplu: numele clientului, numarul de telefon, adresa de email) catre comerciantul de la care sunt cumparate, in scopul identificarii tranzactiilor realizate.

Confidentialitate

Toate datele colectate in cursul vizitelor pe site sunt procesate conform prevederilor legale valabile in România. LIBRA INTERNET BANK S.A. se angajeaza sa nu dezvaluie nici o informatie cu privire la vizitele utilizatorilor pe site, exceptand situatiile legale. LIBRA INTERNET BANK S.A. nu va transmite nici unui tert datele personale introduse pe site-ul www.librapay.ro, wallet.librapay.ro, www.platifacturi.com sau in cadrul aplicatiei mobile Wallet LibraPay.ro, conform acestor „Termeni si Conditii”.

Modificari ale prezentei clauze de confidentialitate ce vor aparea pe parcurs vor fi publicate in aceasta pagina web fara informare prealabila. „Termeni si Conditii” constituie, in intregime, un acord incheiat intre vizitatori sau utilizatori si LIBRA INTERNET BANK S.A. in privinta utilizarii site-ului librapay.ro si a serviciului LibraPay.

Folosirea serviciului

Serviciul LibraPay poate fi folosit de clienti sau parteneri ai LIBRA INTERNET BANK S.A., precum si de orice alte persoane care doresc sa beneficieze de serviciile LIBRA INTERNET BANK S.A. sau sa se informeze asupra lor. LIBRA INTERNET BANK S.A. isi rezerva dreptul de a modifica continutul si/sau structura site-urilor si a aplicatiilor mobile in orice moment si fara nici o informare prealabila.

Nici o informatie prezenta pe aceste site-uri sau in aplicatiile mobile nu vor fi considerate drept oferte de produse sau servicii în general si produse bancare, asigurari, leasing, bursiere, desi depune toate eforturile pentru a oferi clientilor sau partenerilor sai informatii actualizate.

LIBRA INTERNET BANK S.A. nu certifica si nu garanteaza faptul ca aceste site-uri si servicii functioneaza fara erori si întreruperi.
Mesajele trimise catre LIBRA INTERNET BANK S.A. prin e-mail ar putea sa nu fie securizate. LIBRA INTERNET BANK S.A. recomanda sa nu se transmita informatii confidentiale catre LIBRA INTERNET BANK S.A. prin e-mail. Daca totusi au fost trimise mesaje catre LIBRA INTERNET BANK S.A. prin e-mail, utilizatorii accepta riscul ca respectivul mesaj sa fie interceptat, folosit necorespunzator si modificat de catre o terta parte.

Astfel LIBRA INTERNET BANK S.A. nu poate fi responsabila pentru nici un fel de daune produse utilizatorului.

Dreptul de copyright

Toate drepturile asupra informatiilor furnizate prin sau pe acest web-site incluzand, dar fara a se limita la: date, texte, stiri, grafica, desene, fotografii, ilustratii, poze, logo-uri, servicii si orice mentiuni, respectiv aranjarea lor, sunt rezervate LIBRA INTERNET BANK S.A.

Continutul acestui site nu poate fi reprodus, republicat, copiat, tradus sau modificat în orice fel, partial sau total, fara acordul expres prealabil al LIBRA INTERNET BANK S.A.. In mod exceptional, pot fi stocate sau copiate pe un calculator personal, parti distincte din acest site, daca aceste parti sunt destinate uzului personal, orice folosire comerciala sau în alt scop fiind interzisa. Acesta clauza nu reprezinta cesiunea sau transferul drepturilor intelectuale ce apartin LIBRA INTERNET BANK S.A.

In cazul incalcarii acestor termeni si conditii de catre utilizatori, LIBRA INTERNET BANK S.A. poate lua pentru recuperarea prejudiciilor orice masura legala considerata necesara, iar pentru protectia sa poate bloca accesul oricarui utilizator la acest site.